Van het interesseren van nieuwe studenten voor een studie tot het organiseren van reünies voor alumni en alles daartussen: het is allemaal onderdeel van de Student Life Cycle. In onze eerdere blogs vertelden we je al over de eerste twee fasen van de Student Life Cycle, namelijk de werving en inschrijving. In deze blog gaan we dieper in op de derde fase, de doorstroom fase. Deze fase loopt van inschrijving tot afstuderen.
Yes, de keuze voor een nieuwe studie is gemaakt en de inschrijving is rond. Vaak een hele opluchting voor studenten, maar dit is nog maar het begin. Grote kans dat de student kennis gaat maken met een nieuwe onderwijsinstelling, (studenten)stad, huisgenoten, vrienden, studieverenigingen en bedrijven.
Naast het warme welkom in de eerste weken is het als onderwijsinstelling uiteraard belangrijk om dit gevoel gedurende de gehele studie bij de student vast te houden. Als onderwijsinstelling moet er meerdere jaren effectief met de studenten gecommuniceerd worden. Ook hierin kan Dynamics 365 een rol spelen.
Want naast studenten, zijn er bedrijven en relaties de andere gebruikers van Dynamics 365. Door deze relaties en gebruikers te borgen in Dynamics 365 komen twee werelden samen en versterken beide kanten elkaar. Zo kunnen bedrijven een relaties bijvoorbeeld vanuit de onderwijsinstelling benaderd worden voor vraagstukken waar studenten mee aan de slag kunnen. Naast deze input vanuit het werkveld, is deze goede relatie met bedrijven en organisaties ook van belang bij stages.
Wij geloven sterk in het belang van een effectief crm-systeem dat zich richt op de gehele studenten levenscyclus. Of je nu een onderwijsinstelling bent die studenten wil werven, een bedrijf die stagiaires nodig heeft of een organisatie die alumni wil betrekken, ons crm-systeem biedt de oplossing die je nodig hebt. Bekijk hieronder wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen.
Door Dynamics 365 te integreren met het SIS-systeem weet je als onderwijsinstelling precies bij welke bedrijven er stageplekken zijn én welke student bij welke organisaties stage loopt. Binnen onderwijsinstellingen worden stageplaatsen vaak per opleiding of faculteit geregistreerd, terwijl sommige opleidingen ook overeenkomsten hebben. Waardoor studenten vanuit een bepaald vakgebied ook in een ander vakgebied kunnen stagelopen.
Zo kan een student kunst en cultuur terecht bij een museum, maar is er misschien ook wel plek op afdelingen voor communicatie- of financiële studenten. Door alle voor alle overkoepelende vakgebieden één systeem te gebruiken worden de stageplaatsen inzichtelijker en is het een stuk makkelijker om alle contactmomenten en contracten vast te leggen.
Heeft deze blog je geïnspireerd? Wij helpen je graag verder om de mogelijkheden te verkennen! Neem contact met ons op en ontdek hoe je als opleider je cursusbeheer eenvoudiger kunt maken.